Ford Hrvatska s rendžerima čuva hrvatski okoliš

Ford Hrvatska, generalni uvoznik Ford vozila u Republici Hrvatskoj, sudjelovanjem na #Ranger4River manifestaciji, pokazala je što uistinu znači društveno odgovorno poslovanje i zašto je ono neophodno za budućnost našeg društva, okoliša Republike Hrvatske i boljitka života građana i građanki u našoj zemlji – s nadom da će se i druga poduzeća odazvati ovakvim akcijama kojima se čuva okoliš i prirodne ljepote Lijepe Naše.

– Okupljen je veliki broj najmanjih, ali najvećih, građana i građanki Grada Karlovca – ne da bismo mi odrasli naučili njih kako se čuva priroda, već upravo suprotno. Da oni to nauče nas. Djeca nisu kriva zbog otpada, zbog devastacija i zbog klimatskih promjena. Mi odrasli smo odgovorni za to i baš se zbog djece moramo promijeniti – izjavila je Patricija Topić, voditeljica PR i marketing odjela Ford Hrvatske.

U organizaciji Saveza čuvara prirode Hrvatske – Karlovac održana je i junior trail utrka 4 rijeke. Obuhvaćala je dječju utrku na 800 metara, u kojoj su sudjelovala djeca do 11 godina i njihovi roditelji, te utrku na 1800 metara za djecu od 12 do 14 godina.

Utrke su se trčale u predivnom okruženju uz šetnicu rijeke Korane. S obzirom na to da je cjelokupna ruta asfaltirana i bez uzbrdica i stepenica, bila je ovo idealna prilika za trkače početnike da se okušaju u ovom iskustvu. Svi mali trkači dobili su i medalje kako bi im utrka ostala u lijepom sjećanju i kako bi se svi osjećali kao pobjednici.

Program se izvodio u cijeloj karlovačkoj županiji, a nakon toga se rijekom Kupom išlo u Sisačko-moslavačku županiju. U svakoj županiji provodio se program Ranger Hrvatska #ranger4river, a štafeta se predavala koristeći riječne puteve.

Nakon što su se obišle sve županije, stručna komisija izabrala je ‘najzeleniji’ Grad i županiju – #gradprijateljprirode.

Osnovni ciljevi manifestacije bili su  izgradnja ‘pametne mreže’ čuvara prirode – rendžera u vidu zaštite prirode i okoliša Republike Hrvatske, zaštita prirode i okoliša, poboljšanje sustava obrane od poplava, suradnja svih državnih, regionalnih institucija u svrhu sprečavanja nedopuštenog odlaganja otpada i zaštite prirode.

 

Pročitaj još sa našeg bloga…

Bespovratne potpore za digitalizaciju

Bespovratne potpore za digitalizaciju

Natječaji za digitalizaciju poduzetništva u 2022. godini će biti uskoro objavljeni (2. i 3. kvartal 2022. godine). Planirani raspoloživi iznos...

POREZNA REZIDENTNOST

POREZNA REZIDENTNOST

Plaćanje poreza se ne određuje prema državljanstvu ili prijavljenom prebivalištu već prema poreznoj rezidentnosti kao središtu životnih interesa....